TripAdvisor Traveler's Choice
Bicikliranje na otoku Murteru

Ako poželite uživati u istinskoj ljepoti prirode, doživjeti bogatstvo stoljetnih kulturno povijesnih spomenika vozeći se na biciklu uz iznimno razvedenu i uzbudljivu obalu ili istražujući tajne zaleđa, pravo mjesto za vas je naša regija.

Otok Murter uz svoju iznimnu ljepotu prirode i neobičnu raznolikost krajolika nudi preko 80 km biciklističkih staza, a ukupno šest staza je uređeno i obilježeno, te se redovno održavaju. Protežu se u dužini od 5 do 20 kilometara uz visinsku razliku do najviše 125 metara,  a što je i najviša točka na otoku. Svaka staza je posebna, različita,... nudi vožnju uz more i u zelenu unutrašnjost otoka, svaka skriva neku svoju priču i za svaku smo priredili GPS zapise i detaljne opise kojima Vas vodimo u otkrivanje novih doživljaja.

Dva nacionalna parka, Krka i Kornati, mnoštvo otoka i otočića, kulturno povijesnih spomenika, brojni arheološki lokaliteti, zaštićeni krajobrazi, uzbudljiva mjesta uz obalu i na kontinentu pružiti će vam nebrojene mogućnosti za aktivni odmor.    

Krenite na  vožnju po šibenskom zaleđu otkriti ćete povijesne tvrđave oko rijeke Krke, arheološka nalazišta Burnum i Bribirsku Glavicu, lokalitet Danilo s ostacima iz prapovijesnog doba, osjetiti ćete duh dalmatinskog sela i doživjeti način života kakvim se nekada živjelo.

Istražite planinu Dinaru, s najvećim vrhom u Hrvatskoj na visini 1831 m, laganom šetnjom ili adrenalinskim biciklističkim stazama, a usput posjetite i povijesne gradove Knin i Drniš, te jedinstveni hidrogeološki spomenik prirode vrelo rijeke  Cetine.

Vožnja stazama Parka prirode Vranskog jezera omogućiti će vam da vidite rijetke vrste ptica koje obitavaju na ovom području, a put nastavite prema otoku Murteru i doživite autohtonost ribarskih mjestašca. Krenite uz stoljetne suhozide i maslinike i doći ćete do Tribunja i Vodica, gdje ćete naći bogatu gastronomsku ponudu. Nastavak puta će vas dovesti u biser Dalmacije - renesansni Šibenik, koji sa svojom katedralom sv. Jakova iz XV st. pod zaštitom UNESCO-a i tvrđavama  slovi za jedan od najljepših gradova na Mediteranu. Nipošto se ne smiju zaboraviti Primošten i Rogoznica – mala ribarska mjesta s brojnim legendama i pričama.     

Sa više od 2450 km uređenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti ponude – bilo da želite voziti se uz obalu i uživati na morskom zraku, ili po stazama u zaleđu upoznavati šumske i gorske puteve, vinograde i maslinike, bilo da imate potrebu za adrenalinskom dozom planinskih staza i istraživanjem kanjona rijeke Krke ili Čikole, sve to i više možete naći u regiji Šibenik Knin. Blaga mediteranska klima, sa ugodnom temperaturom i relativno malom količinom padalina čine ovu regiju idealnom destinacijom za aktivni odmor.

Veliki broj biciklističkih događaja, razne mountain bike utrke, tematske  biciklijade, XC maratoni zimske lige za odrasle i za djecu  pružaju priliku svima, bilo da ste rekreativac ili profesionalac, da ste veliki ili mali, da isprobaju svoje natjecateljske ambicije.

Istražite biciklističke staze otoka Murtera:

http://www.bikeandhike.hr/stranice/staze/id/4/d/11.html

Galerija slika:
  Aktivnosti - Sve